Omului inteligent poți să-i iei totul… poate va supraviețui. Atunci când îi iei și posibilitatea de exprimare liberă, îl vei distruge, îi vei lua aripile și cu ele speranța. Deși societatea capitalistă pare să promoveze libera exprimare și adevăratele valori, în realitate, adevărurile evidente sunt ridiculizate sistematic, nonvalorile și incultura sunt promovate, iar impostura și minciuna au devenit virtuți, în numele profitului, a cărui mărime scuză mijloacele obținerii lui. Degradarea societății este din ce în ce mai puternică în toate aspectele ei. Vechile valori morale, acum sunt demodate si înlocuite cu imitații goale, poleite cu aur.

Adevărul este ținut departe de mase, se induce îndoiala și se fac glume pe seama lui, studiile sunt falsificate, istoria se rescrie după bunul plac al celor care ne conduc, în timp ce acumularea de averi și realizarea profitului indiferent de consecințe, devin scopul primordial al existenței oamenilor pe această planetă.

Divizarea societății merge până la divizarea celulei acesteia, familia. Cei din același neam sunt asmuțiți unul împotriva celuilalt, se indică un vinovat convenabil căruia i se pun în cârcă tot răul creat comunității sale, în timp ce adevărații vinovați rămân anonimi, iar atrocitățile acestora sunt minimizate și chiar făcute să devină o normalitate.

Încotro mergem? Nici voi nu știți?

Opriți Pământul! Eu vreau sa cobor.