603

Cum poți avea încredere în sistemele educațional, sanitar și alimentar?

  • când sistemul educațional scoate doctoranzi analfabeți pe bandă rulantă
  • când mor foarte mulți oameni datorită medicilor, dar nimeni nu este acuzat de malpraxis
  • când mâncăm orori chimice ce nu-și au locul în industria alimentară, sub formă de aromatizanți, coloranți, conservanți și cantități mari de fertilizatori artificiali, insecticide, ierbicide…

Vă propun ca din cele trei sisteme: educațional, sanitar și alimentar să nu se facă profit niciodată, mai ales în buzunarele unor grupuri restrânse de investitori.

Educarea următoarei generații, tratarea persoanelor bolnave și hrana neprocesată trebuie subvenționate. Din acestea nu ar trebui să se facă profit mai mare decât cel necesar unui trai decent.

Cei care activează în aceste domenii trebuie să își facă datoria civică cu altruism și dăruire. Toți ceilalți trebuie să-i respecte și să-i aprecieze. Cei care afectează sistemele educațional, sanitar și alimentar ar trebui drastic pedepsiți.

Îmi este greu să recunosc că fiinţa umană este cel mai de temut parazit al planetei. Cel mai dificil este să aperi oamenii de ei înşişi. Sunt o fire optimistă şi iubesc planeta mea cu tot cu oamenii ei trândavi de pe ea. Așa că aleg să mă lupt cu morile de vânt pentru urechile înfundate și mințile aiurite ale mieilor rătăciți. Cum nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, îmi asum acest risc, de a fi hulit.

Am senzația că evoluția tehnologică a adus cu ea involuția minții și o creștere a gradului de nesimțire, dar asta este părerea mea.

Nimeni nu are răbdare să te asculte, să te înțeleagă, să te descopere și să te transforme într-o nestemată pentru comunitate. Dar, fii optimist!

© SalveazaLumea.ro