Roadster, primul model produs de constructorul american de maşini electrice Tesla Motors, a beneficiat recent de îmbunătăţiri tehnice substanţiale, cea mai importantă dintre acestea fiind legată de autonomie. Astfel, potrivit lui Elon Musk, directorul companiei, versiunea 3.0 a lui Tesla Roadster poate rula 640 de kilometri cu o singură încărcare a bateriei, un nou record pentru Tesla Motors.

gethumb.details.php

Evoluţia tehnologică din ultimii ani a făcut ca Tesla Roadster, model lansat în 2008 şi bazat pe şasiul lui Lotus Elise, să ajungă să beneficieze de o autonomie crescută cu 62% faţă de varianta anterioară. Versiunea anterioară a lui Tesla Roadster, pe care producătorul vest-american a vândut-o în doar 2150 de exemplare până la scoaterea sa din gamă din ianuarie 2012, dispunea de o autonomie maximă de 400 de kilometri.

Tesla Motors a anunţat că va demonstra calităţile versiunii îmbunătăţite a modelului său într-un test pe care compania îl va efectua pe coasta de vest a Statelor Unite, o maşină urmând să parcurgă distanţa dintre Los Angeles şi San Francisco (circa 650 de kilometri) fără a alimenta pe parcurs. Testul va avea loc la începutul lui 2015.

Conform unor declaraţii ale lui Elon Musk, celălălat model din gama Tesla, Model S va beneficia şi el de o baterie îmbunătăţită, însă acest lucru „nu se va întâmpla foarte curând“.

Preluat: www.ziaruldeiasi.ro