527683_434492506583788_1858658592_n2

Timpul se comprimă

Aproape toată lumea suferă în ultima vreme de o lipsă acută de timp. O zi măsoară tot 24 de ore, iar eu nu cred în teorii fantastice despre micșorarea zilei. Cred că este doar o problemă de percepție.

Ulysse_Nardin_Maxi_Skeleton_LGÎn funcție de vârstă și de activitățile pe care le avem percepția timpului este diferită. Un articol interesant care explică destul de bine acest fenomen am găsit pe pagina http://semneletimpului.ro. De asemenea, vă invit să vedeți și filmul Iluzia Timpului si Textura Cosmosului

Dar acum tot mai mulți oameni, indiferent de vârstă și de preocupări, sesizează fenomenul comprimării timpului. Pentru ei, timpul trece sesizabil mai repede de la o zi la alta. De ce? Foarte posibil datorită tiparului greșit al societății de azi după care fiecare își croiește modelul. Oricum ai face, oricum ți-ai planifica activitățile, riscul de a greși este destul de mare. Rezultatul constă în incapacitatea noastră de a percepe (corect) așa cum eram obișnuiți trecerea timpului și de a ne bucura mai intens de viață. Acum nu simțim la fel cum eram obișnuiți trecerea zilelor, a săptămânilor, a lunilor și chiar a anilor. Aceasta este o boală a societății în care trăim azi.

timpul-zboara-5894Încep din ce în ce mai mult să cred în teoria conspirației potrivit căreia, noi suntem doar niște unelte și se dorește să rămânem așa. Suntem slăbiți pe zi ce trece fizic și psihic prin nenumăratele canale de comunicație, alimentație, serviciu, școli… și toate exemplele negative care se propagă nestingherit cu viteză foarte mare în jurul nostru. Suntem blegiți în așa hal încât să nu mai putem riposta și să fim doar o unealtă, un roboțel care face ce i se spune și atât, pentru ca sistemul să prospere. Dar acest sistem nu este al tău, nu te reprezintă, nu te apără în justiție, nu te protejează de boli și nici nu-ți oferă un viitor sigur. Astăzi suntem fiecare pe cont propriu, dezbinați și conduși! Măcar dacă am fi fost conduși de cineva care ne vreoia binele. Am uitat că puterea este a mulțimii. Credem că suntem puternici, că însemnăm ceva, dar în ochii elitei care ne conduce suntem doar un număr, o furnică supusă și nimic mai mult.

Viața ta contează! Fă ceva important cu ea! Acum!

© SalveazaLumea.ro