Bucurați-vă de drumul parcurs în viață mai mult decât de finalitatea fiecărei etape a acesteia. Bucurați-vă de fiecare zi ca și cum ar fi ultima, pentru că într-o zi așa va fi! Pentru că nu vă așteaptă o viață mai bună nici când deveniți adulți, nici când deveniți părinți, nici când vă pensionați. Acestea sunt doar etape succesive și ireversibile ale vieții. Nu vă mai lăsați păcăliți de șiretlicul religiei, prin care vi se promite viață după moarte. Singura posibilitate de a trăi după moarte este prin amintirea celor rămași în viață. Această amintirea poate fi împrospătată de urmele de bunătate pe care le-ați lăsat.

Timpul este același pentru tot și toți, însă percepția lui de către noi este diferită, în funcție de vârstă, de nivelul nostru de cunoaștere și de activitățile întreprinse, dar și de starea noastră de sănătate și de gradul de oboseală.

Timpul nu poate fi câștigat! Timpul poate fi cel mult economisit. Îl economisim refuzând acțiuni care nu ne ajută să ne dezvoltăm (din nici un punct de vedere), nu ne ajută să fim mai sănătoși, nu ne ajută să ne întreținem financiar și nu ne ajută să obținem satisfacții sănătoase.

Când vezi bărbați  tineri care stau toată ziua la colțul străzii spărgând semințe și vorbind despre orice tâmpenie îți este greu să mai ai milă pentru ei, deoarece timpul nefolosit este un lux pe care nu oricine și-l permite.

© SalveazaLumea.ro