euro_72_affafabc1c

Este incredibilă senzația de libertate pe care o capeți după ce îți achiți toate datoriile înrobitoare pe care le aveai față instituțiile de credit. Istoria se repetă. Însă nu știu din ce motiv oamenii uită prea repede greșelile făcute sau omit să învețe tocmai din propriile lor greșeli.

După o vreme în care inflația te-a făcut să pierzi o sumă importantă de bani în fiecare lună, alinierea veniturilor cu prețurile făcându-se mult prea rar, după o perioadă lungă de timp în care dobânzile și comisioanele bancare ți-au răpit și ultima speranță de a plăti datoriile făcute a venit vremea unei ușoare deflații și a unei scăderi a dobânzilor, atât pentru credite cât mai ales pentru depozite.

Această aparentă stabilitate financiară, nu este oare liniștea dinaintea furtunii?

Un proverb spune „cine s-a fript cu ciorba, suflă și-n iaurt”. Aceasta este reacția firească a unei ființe responsabile care a plătit dobândă pentru un credit mai mult decât suma împrumutată. Aceasta este teama de înrobire într-un viitor incert; nu știi dacă vei mai primi salariul, în ce cuantum și de la cine. Însă mulți nu gândesc așa; se bucură azi de banii pe care îi vor câștiga mâine. De ce? Pentru că viața este scurtă și merită trăită din plin. Dacă la 20 de ani nu ai cea mai frumoasă mașină sport, degeaba ți-o permiți la 80. Dacă până la 30 de ani nu ai cele mai bune echipamente sportive, performanța visată se transformă într-o frustrare. După 30 de ani, când ți le vei permite este posibil să fie prea târziu, ai pierdut trenul care te ducea spre podium, trenul care ar fi arătat lumii că ești cel mai bun. Fiecare lucru trebuie făcut la timpul lui și de fiecare etapă a vieții trebuie să ne bucurăm cât putem de mult. Dar atunci când suntem nevoiți să renunțăm la tot ce ne propunem, la tot ce ne dorim și la tot ce simțim că avem nevoie, ce facem? Datorii!

© SalveazaLumea.ro