„Veți cunoaște adevărul și adevărul vă va elibera”

(Ioan 8:32)

Îmi doresc să cadă cortina, să cadă măștile, astfel încât să aflăm adevărul în periplul nostru prin viață în căutarea fericirii.

Care este scopul vieții? Să avem parte de recunoaștere, de iubire, de pace, de armonie, de familie, să descoperim, să cunoaștem, să deținem, să fim… Toate acestea au un numitor comun, recompensa pentru faptele și gândurile noastre, o stare de grație, fericirea. Angrenați în tumultul cotidian, pierdem adesea din vedere scopul final al tuturor demersurilor noastre, acela de a fi cu adevărat fericiți. Nu este suficient să afirmăm că vrem să fim fericiți, nu este suficient să ne bazăm pe alții să ne facă fericiți. Pentru a fi fericiți trebuie să ne dorim asta din toată ființa noastră, să simțim asta și să depunem eforturi constant pentru a păstra această stare vie în noi.

Ramificațiile răului în lume sunt bine înfiripate în conștiința colectivă. Minciuna reprezintă hainele scumpe cu fir de aur și bătute cu diamante ale răului. Lumea este o victimă a unui plan diabolic de îndepărtare a omului de natură, de echilibru, de armonie și complice prin atitudinea sa nepăsătoare. Manipularea a devenit din ce în ce mai rafinată, fiind ridicată la rang de artă.

Oamenii trebuie să cunoască adevărul! Ei trebuie să decidă pentru soarta lor și să fie direct responsabili pentru deciziile lor. În prezent suntem liberi să spunem ce gândim atât timp cât nu cunoaștem adevărul sau cât nu ne aude nimeni! Suntem liberi, oare?

Cei care nu învață din greșelile făcute în trecut le este sortit să le repete la infinit până când își vor învăța lecția. Pentru popoarele învinse este mai dificil, deoarece istoria a fost mereu rescrisă de învingători.

Oamenii își canalizează energia pentru a găsi scuze în loc să o folosească pentru a găsi soluții. Ei au senzația că au consumat prea mult timp preparând o salată, făcând un amestec de pudre sau storcând fructe și rădăcinoase, însă nu își dau seama că astfel ei economisesc timp, bani și suferință, câștigând ani de viață și bucurându-se din plin de ea, mult mai bine decât ceilalți.

Frumusețea, sănătatea și fericirea provin din interior. Un om bolnav nu se poate bucura pe deplin de viață. Fericirea este o stare pe ți-o poți induce dacă înțelegi cum funcționează corpul nostru și lucrurile în lume. Frumusețea vine la pachet cu celelalte două, pentru că atunci când ești fericit și sănătos radiezi de frumusețe, iar atunci când ești frumos îți crește stima de sine.

Funcția creează organul și nu invers. Nevoia de a merge ne întărește sistemele utilizate în acest scop. Pe măsură ce mergem, sistemele osos, muscular și nervos se dezvoltă, făcând această acțiune mai facilă, făcându-ne mai performanți.

Tu ești cea mai buna variantă a ta! Adopta piramida sănătății: alimentație corectă, mișcare, odihnă, muzică, dans, meditație, optimism, iertare, recunoștință, să nu lași pe nimeni niciodată să te facă sa suferi, să fii dur și totuși sensibil, altruism, iubire, spiritualitate (legat de Vibrație)!

Timpul este cea mai prețioasă resursă. Tot mai multă lumea afirmă că ziua pare din ce in ce mai scurtă. Există multe păreri legate de cauza modificării percepției noastre, însă adoptând piramida sănătății percepția noastră asupra duratei unei zile se va corecta. Randamentul nostru în activități fizice și intelectuale se va îmbunătăți. Dacă eliminăm activitățile toxice, consumatoare de timp, inutile vom descoperi că rămâne timp suficient pentru a ne întâlni cu prietenii și pentru a face și alte lucruri pentru care înainte nu mai găseam timp.

Asta înseamnă sa fii inteligent! Să faci tot ce-ți stă în putință pentru a-ți fi bine.

Inteligența

A fi deștept înseamnă să deții o serie de cunoștințe. A fi inteligent înseamnă să creezi conexiuni dintre informațiile pe care le deții astfel încât acestea să devină mult mai utile. A fi înțelept înseamnă să ai în plus față de cunoștințe și inteligență, experiență dobândită în timp. 

Un om inteligent are șanse mai mari de supraviețuire. El nu se bazează exclusiv pe alți, deoarece are încredere în propriile puteri și în capacitatea sa de a găsi soluții chiar și atunci când problemele par de nerezolvat. Un om inteligent și bun este un om care luptă pentru libertate oferind un exemplu de bunătate și altruism, dându-și seama că principala cauză a tuturor relelor este lipsa educației, sau mai rău, existența uneia greșite. El vede întotdeauna luminița de la capătul tunelului. El își dă seama că lumea este dominată de răutate și egoism, fiind aproape toată mânată de bani, de profit. Ceea ce face el pentru cei din jur, nu fac ceilalți nici pentru copiii lor.

Este foarte greu să crezi, să înțelegi și să accepți că 99% din întreaga populație a planetei este într-o mare eroare și doar câțiva nebuni s-au desprins de turmă și încearcă cu disperare să-i atenționeze și pe ceilalți că merg într-o direcție greșită. Trebuie să fii un pic nebun să crezi că 99% din populația planetei se înșală.

Este alegerea ta dacă vrei să ieși din Matrix! Ai de ales între pilula care te face să vezi viața așa cum este ea și te ancorează în realitate sau cea care îți hrănește iluzia în care majoritatea oamenilor trăiesc.

Ce este fericirea?

Cei care cunosc secretul fericirii sunt acuzați de cei din jur că trăiesc într-o iluzie. Câtă ipocrizie?! Cei care acuză trăiesc într-o iluzie care nici nu le aparține, fiind manipulați să creadă și să facă tot ce li se spune. Ei au senzația că sunt liberi, stăpâni pe propria voință, în realitate sunt simpli pioni pe o tablă de șah, nemaicunoscând alte reguli în afara celor după care trebuie să joace.

Fericirea este o interdependență dintre vibrații și reacții chimice și nimic mai mult de atât.

Dacă putem înțelege că tot ce există este un mare gol plin de vibrații, dacă putem percepe și înțelege gravitația sau atracția și respingerea magneților, de ce nu putem să vedem dincolo de ceea ce ne permit simțirile noastre, să înțelegem că și noi emitem vibrații care pot atrage sau respinge oamenii din jurul nostru. Pe principiul vaselor comunicante, cei care au o vibrație bună le îmbunătățesc viața celor care au vibrație mai puțin bună și tot așa, cei din urmă le afectează viața celor care au o vibrație mai bună. Așa funcționează atracția sau respingerea dintre oameni. Cei cu o vibrație mai puțin bună vor fi respinși de cei din jur și asta le va deteriora și mai mult vibrația, iar cei cu o vibrație bună vor atrage în jurul lor mulți oameni dornici să se bucure de o stare asemănătoare.

Oamenii pot părea mai frumoși decât în fotografii atunci când radiază în jurul lor de fericire, adică o vibrație bună.

Mulți s-au refugiat în droguri mai mult sau mai puțin legale (dulciuri, alcool, cofeină, nicotină, THC), filme seriale sau emisiuni TV pentru că nu au putut suporta imperfecțiunile din viața lor, pentru că nu le-au putut accepta și nici îmbunătăți.

Așa cum educația este un proces continuu pe tot parcursul vieții noastre, sănătatea și fericirea trebuie întreținute constant!

Suntem ceea ce mâncăm, dar suntem și ceea ce gândim! Există o interdependență dintre aceste două componente esențiale pentru sănătatea noastră.

Zilnic ar trebui să mâncăm ce trebuie, să facem mișcare și să ne odihnim. Pentru un plus valoare ar fi bine să ascultăm muzica care ne face bine, să dansăm și să medităm. Toate celelalte elemente din piramida sănătății se referă la gândurile noastre. Dacă respectăm primele elemente din piramidă nu este obligatoriu să le putem respecta și pe celelalte, dar cu siguranță ne va fi mai ușor.

Muzica

Muzica este cheia! Ea contribui la vindecarea sau la îmbolnăvirea noastră! Avem nevoie de cele mai bune acorduri, avem nevoie de armonie așa cum avem nevoie de soare, de apă, de mișcare, de odihnă și de fructe!

Alimentația

Nefăcând legătura dintre ceea ce fac și starea lor, oamenii mănâncă ce nu le este destinat consumului lor, întreținând permanent o stare de boală latentă, fiind incapabili să atingă performanțele fizice și intelectuale pentru care au fost proiectați.

A nu mânca produse de origine animală nu este doar pentru că iubești animalele, ci și pentru faptul că te iubești pe tine, dar și pe semenii tăi și dorești să lași o lume mai bună generațiilor viitoare! Pe locul întâi în lume pentru producerea gazelor cu efect de seră este creșterea animalelor pentru consum.

Prin adoptarea unei diete Raw Vegane ai energie corespunzătoare unui copil, ești ancorat în realitate, ești mai rezistent la boli și te bucuri mai mult și mai bine de viață. În plus, gura, urina, transpirația și fecalele nu mai au un miros neplăcut. Cred că ar trebui să punem accentul mai mult pe sănătatea noastră și a planetei pe care locuim atunci când ne dorim să influențăm viața altora prin recomandarea unei diete Raw Vegane.

Un om bolnav nu se poate bucura pe deplin de viața. Alege fructele și legumele netratate, crescute în sistem tradițional! Tu cine vrei să fii, o victimă sau un supererou? Trebuie să mâncăm fructe și legume cât mai proaspete, de sezon, cât mai neprocesate, cât mai simplu. Teoria celor trei mese pe zi și mai multe gustări este greșită. Nu trebuie să mâncăm puțin și des, ci mult și rar.

Dimineața trebuie să mâncăm fructe sau sucuri proaspete. Ele ne oferă energia de care avem nevoie întreaga zi. Noi suntem frugivori, fructele fiind meniul nostru de bază. Seara putem să mâncăm o salata sau un amestec de pudre în lapte vegetal, dar nu este obligatoriu. În ele putem adăuga semințe, dar în cantități foarte mici.

Sucurile proaspete sunt afectate puternic de lumină și de oxigenul din aer. De aceea, ele trebuie băute în timp ce sunt realizate, nu după o oră și în niciun caz după mai multe ore. Ele acționează ca o perfuzie, nu necesită sucuri gastrice, nu alterează sistemul digestiv, se asimilează foarte repede și alimentează tot corpul cu resurse energetice și elemente necesare: vitamine, enzime, minerale.

Nu vă supărați că salata e mâncată de melci sau că fructele au locuitori. Unde mănâncă viermișorul poți mânca și tu. Un ou stricat te poate omorî, dar un măr stricat, în cel mai rău caz, îți poate produce o stare de disconfort la nivelul sistemului digestiv. Paraziții din produsele de origine animală sunt rezistenți la sucurile gastrice, pătrund cu ușurință în corp și pot fi letali; cei de origine vegetală sunt mai sensibili și drept urmare mai puțin periculoși.

Am un set de reguli aplicabile în cazul magazinelor pline de produse alimentare procesate, contrafăcute și toxice: 1) nu intri în supermarket; 2) dacă totuși ai intrat, nu cumperi produsele toxice; 3) dacă totuși le-ai cumpărat, nu le mănânci; 4) iar dacă le-ai mâncat, să nu te întrebi de ce nu te simți bine, de ce ești bolnav.

De ce să nu consumi mâncare gătită? Pentru că acesta ocupă locul adevăratei mâncări, benefice sănătății.

Concluzie (în curs de completare)

Cum este posibil ca un om care a învățat mult, care are o meserie căutată, un profesionist cu experiență să perceapă greșit realitatea și în același timp o altcineva fără prea multă carte să reușească să deslușească adevărul ascuns de populație? Cei care au învățat mai mult nu pot să accepte că au fost induși în eroare atâția ani la rând prin tradiții, obiceiuri, minciună, omisiune. Orgoliul lor nu-i lasă să accepte asta. Ceilalți, fie nu au un orgoliu prea mare, fie nu îi costă prea mult să nege ce au învățat.

Așa cum întunericul este absența luminii și răul este absența binelui. Cred într-o lume mai bună prin educație corectă și în sănătate deplină prin adoptarea unui stil de viață corect.

Acest articol este actualizat zilnic…