Cum rezistăm acestui peisaj dezolant în care mașinile au acaparat spațiile verzi, locurile de joacă pentru copii, trotuarele și au format șiruri infinite pe prima bandă a bulevardelor? Și totul pentru că vrem să fim independenți și nu dorim să ne înghesuim în mijloacele de transport în comun.

the_seed_saviours

Am inventat semințele modificate genetic, pesticidele și fertilizatorii din dorința de a crește profitul fără a ne gândi la consecințele pe termen lung ale introducerii acestora. Am inventat alimente care nu mai au legătură cu natura, produse aproape integral în laborator.

medicamente-4-620x264

Ne credem superiori creând pastile pentru fiecare boală, în loc să fim interesați de apropierea omului de natură. Din natură vine boala și tot în natură este și leacul.

gsm

Comunicarea a devenit facilă. Chiar și un copil de 4 ani știe să folosească Internetul și telefonul mobil. Avem acces rapid la informații pretutindeni, însă cu ce preț? Antele GSM înconjoară casa, toți vecinii au Wi-Fi și avem în toate buzunarele câte un telefon mobil. Chiar dacă puțini oameni înțeleg pericolul la care se expun zilnic, calitatea vieții acestora nu poate fi schimbată semnificativ cât timp comunitatea nu va percepe pericolul pentru sănătate datorat tehnologiei moderne de comunicații.

Zilnic ne otrăvim aerul, apa și solul și tot zilnic dispar specii de animale și plante – aceste dispariții sunt provocate de noi.  Nu este ceva ce nu putem opri.

Acțiunile noastre reprezintă principala cauză a apariției dezechilibrelor naturale și a deteriorării lanțurilor trofice și vor avea consecințe catastrofale asupra existenței noastre. Prin ignoranță susții sclavia, scazi calitatea vieții și în final contribui la dispariția omenirii.

Totul este datorat faptului că am exagerat. Dorința de schimbare trebuie să vină din partea fiecăruia, iar acest lucru se poate realiza prin puterea exemplului bun și prin educația corectă oferită tuturor. Fiecare dintre voi poate deveni un promotor al schimbării în bine.

Preluat: http://atlasuldesanatate.ro

index_aprofundat_ebiosistem_articole_notiuni_elementare_de_ecologie_media_2 index_aprofundat_index_enciclopedic_ecologiclant_trofic_media_2 index_aprofundat_index_enciclopedic_ecologiclant_trofic_media_3 index_aprofundat_index_enciclopedic_ecologiclant_trofic_media_4 index_aprofundat_index_enciclopedic_ecologiclant_trofic_media_5index_aprofundat_index_enciclopedic_ecologiclant_trofic_media_6Foto pentru lanț trofic: http://blog.bioterapi.ro/?p=66