Audi dă lecții în iluminat din 2008. După cum spune comunicatul acestora, Audi R8 a devenit prima mașina de serie din lume care a primit faruri echipate complet cu LED-uri, această inovație fiind urmată de semnalele dinamice la schimbarea direcției de mers. Tot Audi a lansat un nou capitol odată cu lansarea farurilor cu LED Matrix ce au debutat în 2013 pe A8. Acum marca “inelelor” a lansat un nou trend odată cu R8 LMX, spot-ul cu laser pentru faza lungă. Care îmbunătățește considerabil sfera de vizibilitate, fiind o caracteristică ideală pentru o super-mașină ca și R8 LMX.

Noul Audi dezvoltă o putere de 570 CP, care îi permite să atingă 100 km/h în doar 3,4 secunde. Accelerația brutală este însoțită de un consum mediu de doar 12,9 litri pentru 100 km.

Inginerii Audi lucrează împreună cu colegii lor specializați în dezvoltarea de tehnologii de iluminat pentru curse. Combinația de LED-uri cu laser pentru faza lungă, va fi folosită pentru prima dată pe noul Audi R18 e-tron quattro la Le Mans. Marca premium continuă tradiția de a testa noile tehnologii destinate producției de serie în cadrul curselor.

“Audi a dominat mult timp cea mai importanta cursa de 24 de ore. În plus față de tehnologia ireproșabilă TDI, piloții vor avea avantajul de a beneficia de un iluminat avansat ce îi va ajuta în special în cursele pe timp de noapte!”, a spus Prof. Dr. Ulrich Hackenberg.

Un singur modul laser din faza lungă generează de două ori mai multă lumină decât un far echipat complet cu LED-uri. Fiecare modul conține 4 diode laser de înaltă putere. Cu un diametru de doar 300 micrometri, modulul furnizează o rază laser de culoare albastră cu o lungime de 450 nanometri. Un convertor cu fosfor transformă raza într-o lumină cu o temperatură de 5500 Kelvin – fiind o condiție ideală pentru ochiul uman pentru a recunoaște mult mai ușor contrastele și pentru a preveni oboseala.

Un sistem inteligent bazat pe o cameră și un senzor, detectează ceilalți participanți la trafic și ajustează raza luminoasă ca să nu-i orbească! Luați loc vă rog! Modelul Audi R8 LMX pornește de la 210.000 euro în Germania!

Preluat: www.testatinromania.ro