MARELE ADEVAR PE CARE L-A SPUS CEAUSESCU
INAINTE DE A FI ASASINAT!

Alte păreri de pe Internet: https://salwatiromania.wordpress.com


Discursul lui Nicolae Ceausescu din 15 iulie 1989
„As dori sa subliniez importanta consfatuirii Comitetului Politic Consultativ, al statelor socialiste participante la tratatul de la varsovia, care a avut loc cu o saptamana in urma in Bucuresti.
Am acordat la aceasta consfatuire o atentie si problemelor economiei mondiale, si indeosebi situatiei tarilor in curs de dezvoltare.
Aceasta pentru ca, actualmente, situatia tarilor in curs de dezvoltare este deosebit de grava. Mai mult de patru miliarde de oameni traiesc in saracie, si in acest deceniu, situatia lor a continuat sa se inrautateasca, in timp ce, tarile bogate, si din acestea desigur, un mic grup de bogati, au acumulat anual ZECI SI ZECI DE MILIARDE DE DOLARI din tarile in curs de dezvoltare.
Este o situatie care NU poate sa continue mai departe! Asa reprezinta lumea spre care unii domni ne indeamna sa revenim. A INECHITATII, A JAFULUI, A ASUPRIRII! Am cunoscut-o sute de ani, si o suta de ani sub capitalism, aceasta. De aceea am declarat ca pentru noi a apus intotdeauna o asemenea cale. Poporul nostru…se spune cateodata…ca aceasta se va intampla cand o face plopul mere sau rachita micsunele…

[aplauze]

…Dar, nu va grabiti sa aplaudati. Genetica moderna a facut progrese uriase….

[aplauze]… si e posibil sa ne intalnim cu plopi si cu rachita care sa faca meri. Dar, nici atunci, chiar in asemenea situatii, nu vom admite intoarcerea inapoi! Capitalismul in Romania a apus pentru totdeauna! poporul este adevaratul stapan, si va ramane vesnic stapan pe destinele sale, pe bogatiile tarii!

[ovatii, aplauze]

Asa e.

[ovatii, aplauze]
[se scandeaza CEAUSESCU EROISM, CEAUSESCU COMUNISM]

…Aceste cercuri, si acesti domni, ar trebui sa-si indrepte privirea spre doua directii: cum sa se lichideze asuprirea tarilor in curs de dezvoltare, sa se rezolve datoria externa de un miliard si doua sute…de o mie doua sute de miliarde de dolari ale acestor tari. Si aceasta nu prin simboluri. simbolismul o fi bun in arta. In economie si-n politica, nu face doi bani!”