LiFi va fi alternativa la WiFi, mai sigură și mai rapidă!

Noua tehnologie a dovedit deja că poate transmite date cu viteze de până la 1 GBps, ceea ce este de 100 de ori mai rapid ca actualul WiFi.

Spre deosebire de WiFi, unde informația este transmisă prin undele radio, în cazul lui LiFi informația este transmisă cu ajutorul luminii, practic becurile și corpurile de iluminat ne vor oferi acces la Internet. Tehnologia a fost descoperită de profesorul Harald Haas în 2011 la Universitatea Edinburgh.

Tehnologia LiFi nu va înlocui complet WiFi, însă LiFi ar putea fi folosit în paralel pentru a avea acces la o rețea mult mai eficientă.

Conform cu Velmenni CEO Deepak Solanki, tehnologia ar putea fi disponibilă pentru publicul larg în 3 – 4 ani.

“Tot ce va trebui este să instalăm un micro-cip în orice bec sau dispozitiv care iluminează și astfel se vor combina două funcționalități elementare: iluminatul și transmisia datelor”, a spus Haas pentru IBTimes UK. “În viitor nu vom avea doar 14 miliarde de becuri, ci s-ar putea să avem 14 miliarde de LiFi-uri pentru un viitor mai curat, mai verde și mai luminos!”, a adăugat Haas.

Imaginați-vă că Internetul va putea fi accesat prin intermediul curentului electric cu ajutorul luminii produse de becuri, astfel, toată lumea de pe glob ar putea să aibă acces la Internet indiferent de locație, doar să fie sub lumină artificială!

Sursa: indianexpress.com

Preluat: www.testatinromania.ro