Primul Logan cu motor electric este comercializat in SUA. Des Moines, un fost dealer Chrysler din statul american Iowa a decis fabricarea la Pitesti a catorva autoutilitare 100% electrice pentru conducatorii auto care traiesc in special in suburbiile marilor orase din SUA.

Vandute sub numele de Electric Motor Cars (EMC), masinile electrice construite pe platforma Daciei Logan sunt disponibile deocamdata in caroserii Pick-Up, van si Logan MCV, dupa cum a anuntat Gene Gabus, directorul general Des Moines.

Toate aceste modele fabricate in Romania prezinta cateva elemente de noutate pe piata americana. Astfel, exemplarele Logan Pick-up deja livrate sunt primele autoutilitare 100% electrice care vor circula pe continentul american si au o autonomie de 420 km la o singura incarcare. Masinile vor putea fi alimentate de catre conducatorii auto chiar in propriile garaje, de la surse de 220V. Pentru o incarcare completa, sunt necesare numai trei ore.

2010_02_08_logan-electric_2 Potrivit declaratiilor lui Gene Gabus, in prezent exista un stoc de aproape 100 de exemplare Logan electrice, dintre care modelele Logan Van si Logan MCV urmeaza a fi livrate catre reprezentantele Des Moines din Chicago.

2010_02_08_logan-electric_3Prin acest demers, omul de afaceri Gene Gabus va putea vinde cele trei modele Logan cu motoare electrice in 28 de state americane. O veste buna pentru producatorul roman de automobile, care prin acest important proiect poate face un pas urias peste Atlantic. Totusi, exista zvonuri conform carora proprietarul lantului de reprezentante auto Des Moines intentioneaza mutarea productiei din Romania in statul american Florida.

Preluat: www.hitechpedia.ro

Alte inițiative de îmbunătățire a Daciei Logan