Nu mă mai pot bucura de clădirile de patrimoniu, de munți, de ape, de păduiri… Aproape toate au devenit proprietăți private!
Să vinzi (privatizezi) o țară? Și cu oamenii muncitori din ea ce faci? Îi transformi în sclavi? Și înainte munceau, dar munceau pentru colectivitatea din care făceau parte (pentru țara lor), dețineau și ei un grăunte de nisip din tot ce făureau. Se puteau mândri cu asta copiilor și nepoților lor. Acum, acel grăunte rămâne în proprietatea unor semeni de-ai lor mai „norocoși”. Ce motivație aveai înainte dacă ce era al tău era al tuturor? Dar acum, când știi sigur că ce clădești este numai al unui grup restrâns de persoane din care familia ta nu face parte?
Cum a fost asta posibil? Fiecare dintre noi dorește să se bucure de viață cât mai mult fără să muncească. Așa a apărut sclavia. Deși a fost abolită, s-a găsit o formă de legalizare a acesteia, proprietatea privată. Acum fiecare din noi visează să devină patron.
Se spune că oamenii bogați lasă banii să muncească pentru ei. Este complet fals! În realitate, niște proști muncesc pentru ei.
Averile obținute corect sunt dobândite de mai multe generații ale unor familii de genii. Însă în majoritatea cazurilor nu este așa.
Majoritatea oamenilor bogați au dobândit o avere mult prea mare într-un interval de timp mult prea scurt. Indiferent de genialitatea lor, așa ceva nu ar fi fost posibil dacă toți oamenii ar fi fost corecți sau dacă ar fi existat un control riguros asupra acestor oameni de afaceri. Adevăratele genii au murit într-o sărăcie cruntă. Nu au primit drept răsplată nici măcar un trai decent. Escrocii tuturor timpurilor au făcut eforturi pentru a întina amintirea acestora și pentru a ascunde bogăția lăsată de aceștia posterității. Unele invenții ale geniilor de drept au fost în contradicție cu afacerile murdare ale acestora.
Un om bun și corect se înconjoară de oameni de calitate mai deștepți decât el. Un impostor, un escroc, un trișor, un coate goale se va înconjura în orice împrejurare de oameni mai proști decât el.
Asocierea de persoane pentru a crește productivitatea reprezintă o formă corectă de creștere a nivelului de trai. Dobândirea profitului din multiplicarea unui capital obținut ilicit este o formă incorectă. Cei mai mulți oameni bogați nu vor să se afle cum au dobândit primul milion. Oare de ce?
© SalveazaLumea.ro
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.