Multă lume își propune să salveze planeta. Pentru a fi îndeplinit acest deziderat ar trebui ca specia umană să dispară de pe această planetă. Vă propun o soluție acceptabilă prin care oamenii și celelalte ființe vii ar supraviețui împreună cu planeta.

Fenomenul de distrugere a ecosistemelor începe cu sărăcirea localnicilor. Astfel, aceștia nu au de ales și acceptă depozitarea deșeurilor toxice în apropierea lor și exploatarea excesivă a resurselor naturale.

Nu poți să razi de pe fața Pământului o suprafață mare de pădure fără repercusiuni asupra tuturor aspectelor vieții – acestea sunt interconectate. Din vânzarea lemnului te-ai fi așteptat să crească calitatea vieții din zonă, însă nu este așa. Banii obținuți nu pot reface echilibrul ecosistemului – multe specii de plante și animale dispar, iar cele rămase invadează gospodăriile, se stârnesc vânturi și ploi puternice din senin, apar inundații și alunecări de teren, secetă și praf. Industrializarea excesivă și despăduririle masive fac resimțită scăderea calității aerului în multe zone de pe glob. Pădurea este plămânul Pământului!

Cei care întreprind acțiuni ostile pentru echilibrul natural cu scopul de îmbogățire, de îndată ce zona respectivă nu le va mai oferi profit, se vor muta în alte locuri și vor continua să se îmbogățească. Localnicii vor rămâne săraci și se vor confrunta cu dezechilibre naturale cărora trebuie să le facă față dacă nu vor să plece. Putem preveni aceste lucruri prin crearea de locuri de muncă în alte domenii, crescând astfel nivelul de trai din zonă.

Să fugim din calea răului nu este o soluție. Astăzi putem să ne părăsim satul, țara, continentul, dar ce vom face când vor dispărea și ultimele crâmpeie de bunăstare, pace și echilibru natural propice existenței vieții.

Și acum ne întoarcem iar la educație – singura metodă prin care lucrurile rele din lume pot fi îndreptate. Esențial este ca omenirea să prețuiască și să protejeze natura, să ia din ea doar atât cât au nevoie și nu mai mult decât le poate oferi aceasta.

Oamenii trebuie să se întoarcă spre natură. S-au îndepărtat prea mult stând în apartamentele lor de la etajul 20 unde nu se mai simte vibrația Pământului. S-au îndepărtat prea mult mâncând ceva ce nu există în natură. S-au îndepărtat prea mult din dorința de a deține controlul asupra tuturor ființelor vii. S-au îndepărtat prea mult distrugând totul în jurul lor. Ajunge! Cum să salvăm oamenii de ei înșiși? Prin educație și prin puterea exemplului. Pentru a-i ajuta pe ceilalți și implicit pentru a salva planeta, ajutați-vă mai întâi pe voi!

© SalveazaLumea.ro