Dacă privești Twizy în poze, nu ai cum să-ți faci o opinie, sau opinia ta va fi foarte subiectivă!

Înainte de a spune orice despre Twizy, trebuie să faci un Drive Test de​ cel pu​țin​ 20 km, și abia atunci poți să tragi o mică concluzie.

Twizy ​este ​apariția urbană care te face să​​ ​​zâmbești! Este acel motociclu care deschide curiozitatea oricui. Cu el o să î​​ți faci mai mulți “amici” decât pe Facebook și mult mai repede. Toată lumea în jurul tău va z​​â​mbi, va saluta și va deveni deschisă să discute.

Este o minune pe patru roți care îț​i ​deschide uși neașteptate!

Câteva cifre despre Twizy

Twizy este un motociclu cu o greutate de 487 kg și 690 kg admis​ă. Puterea Twizy-ului din test este de 8 kW conform talonului. Suficient cât să te lipească de scaun. Ușile lui Twizy se deschid ca la un Lamborghini, iar atracția celor din jur este identică. Așadar îți va face plăcere să conduci Twizy-ul, de fiecare dată vei putea socializa foarte ușor cu oricine! Iar odată urcat în în Twizy, toată lumea te va respecta, dar și pentru că, respecți natura!

Este o “mașină” care accelere​a​z​​ă​ repede, până​​ la 50 km/h. Și nu te poți abține să nu apeși la fund accelerația atunci când pornești! Twizy este ceea ce Smart nu poate oferi. Și anume, un loc în spate pentru cel mic (pentru un copil). Un detaliu foarte important în cazul unei “mașini” cu două locuri.

Suspensia este sport și te ține în priză, dar te ajută să ai un control foarte bun în curbe. Frâna mi-aș fi dorit să fie mai promptă, însă după 100 km te vei obișnui cu ea.

Viteză maximă Twizy

Twizy și-a câștigat locul imediat în sufletul unei femei. Soția mea. Încântată că este automată, se manevrează ușor, a zis că este exact ce îi trebuie. Mică și cochetă. Desigur, în Twizy am descoperit cât de vitezomană poate fi o femeie. Adică, soția nu s-a domolit și a accelerat până la 85 km/h, nu era limită de viteză în acel loc, dar iată că și femeile au nevoie de viteză. Și Twizy le poate oferi această satisfacție, pardon adrenalină!

Cum ești privit din exterior?

Primul test cu Twizy și concluzie

În primul test bateria a asigurat o autonomie de 55 km. Am mers mult prin oraș, iar deplasarea a fost una sportivă. Testul a decurs cu două persoane. Senzația să fii numărul 1 de la semafor este foarte plăcută. Practic nu contează ce mașină este lângă tine, BMW, Mercedes, Dacia, etc. Twizy este no. 1 pana la 50 km/h.

Are o stabilitate foarte bună în curbă, chiar mai bună decât multe alte autoturisme cu motor termic pe care le-am condus. Suspensia lui Twizy i-ar putea ajuta pe edilii noștri să verifice starea drumurilor sau cele proaspăt asfaltate. Și astfel, să aprobe sau nu lucrările asfaltate! Twizy este un CTC perfect pentru șoselele din România!

Când Twizy îți indică o autonomie de 5 km, trebuie să-l crezi pe cuvânt și să-l pui la prima priză pe care o găsești! Atunci când bateria este pe terminate, și puterea lui Twizy scade! Am mers la limită cu el, aproape că am rămas în pana prostului, dar până la urmă am găsit pe cineva amabil care mi-a împrumutat priza pentru 20 minute și astfel, am ajuns acasă!

Autonomia este suficientă cât să mergi de acasă la locul de munca. Stau la 14 km de oraș și m-am descurcat excelent cu o singura încărcare! Când Twizy se încarcă, un ventilator va porni pentru a răci bateriile!

Per total automobilul este ușor de manevrat, consumul măsurat este de 2 KW/h. Pentru a încărca bateria are nevoie de cca. 7 KW/h sau 3,5 ore. Așadar, cca. 3,5 lei sunt necesari pentru 55 km conduși cu două persoane și sportiv. Undeva la 6 lei pentru 100 km. Pe de alta parte, dacă am condus normal am putut parcurge și 75 de km, astfel, costul pentru 100 km parcurși scade la cca. 4,5 lei!

Cât consumă Twizy? Sub 2 KWh!

Mi-ar fi plăcut să aibă parasolar și un ștergător mai mare, în rest este perfect și are destule locuri unde poți să depozitezi cumpărăturile și chiar mai mult!

Alăturat găsiți și testul filmat.

Sugestii pentru Twizy

Motociclul Twizy se poate utiliza de către firmele care livrează Pizza, colete de mici dimensiuni, plicuri cu documente și de persoanele care se deplasează des în oraș și nu au foarte mult de transportat! De asemenea, este utilă și agenților de vânzări care nu fac distribuție, i-au comenzi sau realizează încasări!

Garanția

Twizy are o garanție de 2 ani fără limită de km.

Achiziție

În prezent modelul este disponibil în două versiuni, Urban 45 și Urban 80. Prima versiune costă 7000 euro, respectiv 7700 euro, preț ce include TVA. Prețul nu include chiria bateriei care pornește de la 30 euro/luna pentru un contract pe 36 luni.

Mulțumesc Auto Bara & Co Oradea pentru acest test. Auto Bara & Co a fost desemnat dealerul Dacia al anului 2014 în România, in urma analizei KPI asupra afacerii de către specialiștii grupului Renault. Astfel, atât pe partea de vânzare cât și post vânzare, calitate și implementarea procedurilor Renault, dealerul Dacia Auto Bara, a consemnat în anul 2014 cea mai spectaculoasă creștere din rețeaua Dacia România.

Preluat: www.testatinromania.ro